Rubriky
Můj svět

J-Jump :) Naruto, A další

Tak mi konečně přišla odpověď z právní poradny. Ptal jsem se jich na pár otázek ohledně autorských práv, a zjistil jsem zajímavou věc. Cituji:

“Pokud se jedná o naprosto originální ztvárnění komiksové postavy, které není podobné původnímu vyobrazení tvůrce, je potřebný kontakt pouze s tvůrcem originálního designu postavy.”

To by tedy znamenalo, že kdybych se graficky zaměřil na fan art, mělo by to hned několik pozitiv.

1. Byl by plakát s narutem XD

2. Dal bych prostor tvůrcům prosadit se, a to by vedlo k rozšíření naší otaku základny a konečně by jsme mohli ovládnout ČR !!!! 😀

 

Dál mě trápí ještě jedna věc, zaměření prvního dílu na Naruta mě trápí, sice by to byl boost v prodávání ale opravdu si nedokážu představit, co nového bych o něm tak asi mohl vyhrabat. Dál, přišlo mi pár dopisů s obsahem typu : “ Pokud tam bude naruto tak si to nekoupím.” Takže se stále rozhoduju zda ano, či ne.

Potom je tu taky animefest. Je to hooodně hooooooodně moc předbežné ale rád bych si tam tak trochu udělal reklamu,  najal dvě, tři cosplayerky a někde u stolečku by se vybíral Fan Fiction a fanart pro první díl J-Jumpu. Ještě není jisté zda seženu peníze (aby holky nemusely dělat zadarmo :)  ). Ale jako reklama a nábor redaktorů by to vyjít mohlo.

A tím se dostávám k poslednímu bodu. A tím je stále nedostatek lidí. Psal jsem brněnským otaku, a ti se ani neráčili ozvat zpět. Potom jsem psal kobylce v pyžamu, a ta už napsala že s tím nemá problém, ale že budu muset ukázat že už něco mám. (Snad Brno vyjde 😀 to by jí mohlo přesvědčit.) Je opravdu těžké sehnat někoho kdo píše na časopisové úrovni. Pokud někoho profesionálně píšícího znáte, sem s ním 😀

Horší to bude s grafikem. Absolutně netuším kde sehnat někoho kdo by věděl jak na grafiku pro časopis, a nechtěl by přemrštěnou sumu. Takže platí předchozí pravidlo a to je: Pokud někoho takového znáte, sem s ním! 🙂

 

To by bylo z novinek vše.

9 reakcí na „J-Jump :) Naruto, A další“

Tak ono, vyhovet se neda vsem, ze ano. Kdyz bude dil zamereny na anime xxx, tak se to vsem bude libit, ale me mozna ne a zas naopak, takze furt s tom problem bude… Co se tyce grafiky… mohl bych neco zkusit 🙂

ten problém s tim Narutem je pravda že mě Naruto moc nebaví ale zase se přiznám že se nekdy na to kouknu ale myslim si že kdyby se časopis zaměřil nejen na Naruta ale i třeba na další anime tak by to nemuselo odpůrcům Naruta tak vadit.Myslim tim nějak zkombinovat Naruta s jinym anime nebo treba udělat pro a proti co je dobrý na Narutovi a co zas ne a to samí na tom druhym anime a pak nějak nechat třeba tady na stránkách čtenáře hlasovat co se jim líbí víc prostě něco jako dva v jednom 😀

Ad právní poradna – tu citaci si vykládáš špatně. Znovu si přečti slova „tvárnění komiksové postavy, které není podobné původnímu vyobrazení“ a potom pouvažuj, kolik fanartů Naruta se Narutovi nepodobá. Já jich sice pár znám, ale ani jeden nevypadá tak, že by si ho byl kdokoliv ochotný někam pověsit. Možná s výjimkou autora nebo chorobného masochisty.

Hmmm… něco na tom bude. Tady je krásně vidět jak nadšení deformuje to co vidíme 😀
V tom případě asi budu opravdu muset naruta pro začátek vypustit 🙂

Myslím si že by byla blbost do toho časopisu nedat NAruto,přece jen Naruto patří mezi nejsledovanější Japonské anime v ČR a těch Otaku odpůrců taky až tak tolik mít určitě nebude …Všichni Otaku s kterými se znám nic proti Narutu nemají a většinou je to jejich nejoblíbenější anime vůbec … Odpůrci bývají většinou ti kteří Naruto ani jednou newideli ( Jako dříve já xD)

Zdravím. No, myslím, že to je právě ten problém — Naruta zná každý. Proto si myslím, že by nebylo od věci spíše ukazovat v časáku na nové a třeba ne zas tolik známé, ale kvalitní anime. Určitě by se mělo nějaké info o Narutovi v časopisu objevit, ale zase by se to s ním nemělo přehánět. Jen jsem nepochopil jednu věc — to bude vždy jedno číslo zaměřeno jen na jedno, dvě anime? Alespoň jsem tomu tak porozuměl z komentářů. Jinak ohledně té grafiky, bych klidně i něco zkusil. Opravdu bych rád pomohl… Když už jsem u toho, je tu něco (mimo propagace) s čím by mohl pomoci člověk, pohybující se lehce v IT (mimo jiné určitá úroveň práce v PHP), trocha grafiky a umí trošku psát? Opravdu bych rád nějak vypomohl, protože kvalitní časopis o japonsku pravý otaku potřebuje. (^_^) Díky za odpověď. Jo a ještě jsem zapomněl: bude časopis podporovat české fansuby? 😀 Ciaossu. Meelkor.

Zdravim všechny…
Myslím že by tam Naruto měl být, ale přiměřeně…
Já bych tam dala aji anime které někdo nezná…
Ale jinak se moooc těším…

Ahoj!Já bych se chtěla pokusit stát se redaktorkou u té růbriky – anime recenze – ale nevím jaké máte podmínky.
Je důležitý věk? Škola?

Ahoj,
pěkný nápad s časopisem. Podobné se objevilo na Konoze, ale jen FF. Pokud toto bude mít blíže k japonskému shonen jumpu, pak jen lépe. Nikoho lepšího než Kobylku jsi si vybrat nemohl 🙂 Snad do toho půjde. Co se týče japonštiny, pokus ukecat Prasáka… ten by se šiknul. Mohl by ti prodat i nějaký ten shonen jump a tak budeš mít pěknou předlohu.
Osobně radím do časopisu od začátku investovat za kvalitu. Sám tisknu profesionálně a na tom vydělávám. Cíloví zákazníci chtějí kvalitní obal a hlavně obsah. Doporučuji si to tisknout sám, nebudeš platit za tisk. Ovšem počítej s výdaji za papír + věci s tím spojené a nějakou tu tisícovku za tonery. tady pak záleží na ceně jednoho čísla a počtu odběratelů.
Každopádně přeji hodně štěstí a kdybych měl čas, tak bych i já s něčím pomohl. Grafika, recenze, Japonsko, fansub a pod. není problém. Možná si rozmyslím sponzorování, pokud se to ukáže na dobré cestě.
Zatím ahoj a hodně štěstí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..